Chata Magurka

Liptov Nízke Tatry

Chata Magurka je umiestnená v srdci Liptova pod hrebeňom Nízkych Tatier. Magurka je ideálnym východiskovým bodom pre vysokohorské túry, ale aj pre pokojné výlety do prírody. Chata ponúka skvelú kuchyňu a ubytovanie pre svojich návštevníkov.

Chata Magurka dostala svoje meno podľa bývalej baníckej osady Magurka uprostred, ktorej teraz stojí. V minulosti mala osada významné ložiská zlata a rozkvitala tu banícka činnosť.

Chata Magurka
foto: Chata Magurka

Ubytovanie na Magurke

Chata ponúka útulné ubytovanie priamo v horách. Izby sú plne vybavené a každá má samostatnú kúpeľňu. Chata má vlastnú reštauráciu, ktorá poskytuje návštevníkom stravovanie. Na terase s výhľadom na detské ihrisko si môžete vychutnať drink z baru.

Okrem detského ihriska sa v okolí chaty nachádza aj plážové ihrisko. K dispozícii je aj vonkajší altánok s grilovaciou pahrebou a drevom, ktorý si môžete bezplatne prenajať.

Na relax môžete využiť kúpaciu kaďu s ohrievanou vodou, ktorú je potrebné dopredu rezervovať. Milovníci aktívneho relaxu zasa ocenia požičovňu horských bicyklov, ktorá je priamo na chate.

Pri chate sa nachádza bezplatné parkovisko a nabíjacia stanica pre elektrobicykle. Rovnako bezplatný je aj prístup na Wi-Fi sieť.

Na chate sa stále niečo deje

O vašu zábavu sa postarajú aktivity priamo na chate a v okolí.

PRÍRODNÝ TURIZMUS je aktivita, ktorá ponúka príjemnú prechádzku osadou Magurka s výstupom na hlavný hrebeň Nízkych Tatier. Vydajte sa na objavovanie tajomstiev magurského lesa spolu s certifikovaným sprievodcom. Okrem prírody spoznáte aj minulosť baníckej osady Magurky, zvyky a tradície domácich a dozviete sa niečo aj o ľudovom liečiteľstve a bylinkách.

HYBAJKO sa skrýva priamo na detskom ihrisku pod chatou. Poznávacia hra plná záhad zabaví najmenších návštevníkov Magurky.

Na chate si môžete vyskúšať aj RYŽOVANIE ZLATA, či mnoho KURZOV napríklad NA PREŽITIE V PRÍRODE alebo S HORSKÝMI VODCAMI UIAGM.

Chata Magurka
foto: Chata Magurka

Výborná poloha

Chata sa nachádza pod hrebeňom Nízkych Tatier a prídeme sem po ceste z Partizánskej Ľupče. Všetky zaujímavé atrakcie sú od nej vzdialené pár kilometrov:

Turistika v okolí Magurky

Magurka je stvorená pre milovníkov turistiky. Z Chaty sa môžete vybrať napríklad na:

Čo si o chate myslia hostia ?

Chata Magurka má takmer 5 hviezdičkové hodnotenie, čo potvrdzujú aj recenzie návštevníkov.

LíviaPekná chata v krásnom prostredí, skvelý personál na chate, musím pochváliť aj kuchára, všetky jedlá boli úžasné, aj raňajky 🙂 ďakujeme, izby boli čisté a útulné :).“

Monika – „Z pobytu na Chate Magurka sme boli očarení 🙂 Chata sa nachádza v krásnom tichom prostredí v obklopení hôr. Naša podkrovná izba bola pekná, čistá. Personál bol veľmi priateľsky a nápomocný, v celej chate vládla perfektná atmosféra.“

Juraj„Veľmi príjemné miesto uprostred hôr, ktoré sa oplatí navštíviť. Pokoj a úžasný čerstvý vzduch. Rozhodne odporúčam každému navštíviť túto chatu.“


Lokalita Nízke Tatry
Náročnosť ľahká
Prístupový bod Partizánska ľupča
Hrad Revište
Žarnovica Hrad Revište
ZOO Kontakt family park
Liptov ZOO Kontakt family park